چیدن وسایل در کولهپشتی ، روش و شیوه خاصی دارد که عدم رعایت آن موجب بدبارشدن کوله ، فشار زیاد به بدن ، جلوگیری از تحرک و راهرفتن صحیح و نیز گرفتن وقت زیادی جهت خارج کردن وسیله مورد نیاز از کوله است .
ابتدا باید مشخص کنید که برنامه شما یک روزه است یا بیش از یک روز . اگر برنامه یک روزه دارید کوله شما هم باید متناسب فعالیت یک روزه شما باشد ، یعنی یک کوله کوچک ، قبل از اینکه وسایل خود را درون کوله پشتی جای دهید . ابتدا همه آنها را تهیه و در روی یک میز و یا زمین قرار دهید .
هیچ چیزی را داخل شیشه حمل نکنید . چیزهایی مثل مربا ، عسل و خوردنیهای مشابه را در ظرف پلاستیکی حمل کنید . ظروف شیشهای هم سنگین هستند و هم احتمال شکسته شدن آنها بر اثر ضربه خوردن درون کولهبار وجود دارد . سعی کنید لیوان یا فنجان شیشهای در کوله خود نگذارید . اگر بطری محتوی آب ، نوشابه ، مواد نفتی باید حمل کنید ، حتماً درب آنها را کنترل نمایید که نشت نکند .
چنانچه به یک برنامه زمستانی و یا بهاره میروید که احتمال خیس شدن وسایل وجود دارد ، سعی کنید که کیسههای پلاستیکی برای آنها تهیه و اجناس خود را درون آنها قرار دهید . میتوانید با تهیه یک پارچه ضد آب که کمی از سطح کولهپشتی بزرگتر باشد و با دوختن دور آن و انداختن یک کش بدور آن یک روکش کولهپشتی برای موقع بارندگی درست کنید . برای برنامههای چندروزه که تعداد وعدههای غذای بیشتری باید حمل کنید ، میتوانید آنها را یک به یک بستهبندی کنید و روی آنها بنویسید که مربوط به کدام روز است تا در هنگام استفاده مجبور نشوید که همه مواد غذایی خود را به هم بریزید . از آنجاییکه در هر برنامه کوهنوردی، احتمال تأخیر و دیرکردن وجود دارد ، همیشه سعی کنید که مقداری غذای اضافی همراه خود داشته باشید .