خانه / اساسنامه

اساسنامه

دانلود اساسنامه و آیین نامه گروه کوهنوردی تیلار

(با آخرین اصلاحات و تغییرات در شانزدهمین مجمع عمومی سالیانه در تاریخ ۱۳۹۲/۱۱/۲۵)

فهرست :

Ø مقدمه

Ø فصل اول : اصول و قواعد اساسی در ورزش کوهنوردی

Ø فصل دوم : ارکان و ضوابط تشکیلات گروه

– هیات موسس

= مجامع عمومی ( عادی و فوق العاده )

= بازرسی

– هیات اجرایی

– هیات مسوولین

– شرح وظایف دبیر

– شرح وظایف کمیته فنی

– شرح وظایف کمیته آموزش امداد و نجات

– شرح وظایف کمیته مالی و تدارکات

– شرح وظایف کمیته روابط عمومی

– شرح وظایف کمیته فرهنگی

– شرح وظایف کمیته آموزش

Ø فصل سوم : شرایط عضویت

Ø فصل چهارم : حقوق اعضاء

Ø فصل پنجم : مقررات انضباطی

Ø آیین نامه گروه ( در ۴۰ ردیف)

مقدمه

ورزش به عنوان وسیله ای که می تواند جسم و جان را پرورش دهد ، همیشه اوقات مورد توجه انسانها بوده است . اما ورزش کوهنوردی علاوه بر این ها به پرورش زیبایی شناسی و اخلاقیات والای انسانی و نظم و زندگی گروهی نیز می اندیشد . این ورزشکاران همواره راه خویش را در طبیعت زیبا ، با طبیعتی که زیبایی خویش را به شکلهای مختلف در چشم علاقه مندان به نمایش میگذارد ، جستجو میکنند . از ویژگیهای ورزش کوهنوردی که عدم وجود تماشاچی و نداشتن قهرمان را می توان نام برد، باعث میگردد که بجای خصلتهای فردگرایی و خودنمایی ، گذشت و ایثار و ارجح دانستن منافع جمعی در مقابل منافع فردی در طبیعت انسان رشد کند .

اگر در ورزشهای گروهی دقت داشته باشیم ، میتوان کوهنوردی را از جمعی ترین آنها محسوب نمود. زیرا گاها” بر حسب اجبار ، حرکت ، تابع ضعیف ترین افراد میگردد. در واقع این ورزش فرد را از خویشتن جدا نموده و به جمع پیوند میدهد و شخصیت افراد را مستحکم می نماید . همچنین به علت برداشتن مشکلات و دشواریها ، شکیبایی و جدیتی خاص را طلب میکند ، از این رو تمرینی است برای قوی تر شدن اراده همه کوهنوردان در مقابله با ناملایمات طبیعت . این دشواریها ممکن است با خطرهایی همراه باشند ، لذا با برای جلوگیری از بروز خطرهای احتمالی ، شرکت کنندگان می باید در برنامه ها به رهنمودهای سرپرستان توجه کافی نمایند . لذا این امر وظیفه خطیری را به عهده اعضای گروه میگذارد تا توجه بیشتری نسبت به سایرین در برابر رهنمودهای سرپرستان داشته باشند ، زیرا انضباط حرف اول را می زند.

حال بیاییم از طبیعت زیبا ، بهره ای درست بجوییم . دشتهای وسیع مملو از شقایقهای وحشی ، دریاچه های محصور در میان صخره های عظیم ، دره های عمیق و پرابهت ، همه وهمه نشانی از زیباییهای طبیعت دارد. که دست یافتن به آن ، دوستان علاقه مند را برآن داشته است تا گروهی را به اسم یکی از قله های گیلان ” تیلار ” پی ریزی نماییم .

گروه کوهنوردی تیلار در این راستا و نیز در جهت تحقق یافتن اهداف ورزش کوهنوردی کار خویش را با تعدادی افراد علاقه مند به این ورزش شروع کرد و امید است که گروه نامبرده با تقویت بنیه و توان جسمی و روحی خود و با بهره جستن از تجارب مفید پیشکسوتان این رشته ورزشی در سطح استان و کشور و افزایش آگاهی های لازم علمی و عمومی خویش و کوشش در خصوص آگاه نمودن اعضای گروه و با بالا بردن کیفیت برنامه های در نظر گرفته شده ، بتواند در انجام مسوولیت خطیری که به دوش دارد، موفق گردد. از این رو در جهت پیشبرد کار خویش و آشنایی علاقمندان این ورزش ، اساسنامه ای تنظیم نمودیم تا حدود و ظایف گردانندگان آن و اختیاراتشان و همچنین وظیفه ء همراهان مشخص گردد.

لازم به ذکر است ، گروه کوهنوردی تیلار ، خود را موظف میداند تا از مفاد مندرج در مصوبه تربیت بدنی کشور و همچنین از رهنمودهای فدراسیون کوهنوردی و هیات کوهنوردی استان گیلان استفاده نماید .

فصل اول : اصول و قواعد اساسی در ورزش کوهنوردی

از اصول اولیه ورزش کوهنوردی ، برنامه ریزی دقیق و جامع در خصوص برنامه های تعیین شده در فصول مختلف می باشد.

ماده ۱ : هریک از برنامه های کوهنوردی باید با علم بر مسیر حرکت و زمان رفت و برگشت باشد و تا آنجا که ممکن است برای اعضاء و شرکت کنندگان در برنامه ها توضیح داده شود .

ماده ۲ : گروه همواره موظف است در هر برنامه با تجهیزات کامل و امکانات مناسبی همچون طناب ، قطب نما ، ارتفاع سنج ، دما سنج ، کوله ، چادر و . . . به کوه برود .

ماده ۳ : برقراری نظم و انضباط از مسائل مهم در پیشبرد این ورزش بوده ، بنابر این مسوولین و اعضاءگروه کوهنوردی می باید در برقراری آن جدی و پیگیر باشند .

فصل دوم : ارکان و ضوابط تشکیلات گروه

ما تعدادی از همنوردان ، با ایجاد ” گروه کوهنوردی تیلار ” گرد هم آمده ایم تا دین خویش را به این ورزش ادا نماییم . طبیعی است که استفاده از نظرات هیات کوهنوردی استان گیلان می تواند توان ما را افزون سازد . لذا وظیفه خود می دانیم زیر نظر آن هیات به اشاعه این ورزش بپردازیم .

گروه تیلار دارای ارکان زیر می باشد :

الف – هیات مؤسس

ب – مجمع عمومی ( عادی و فوق العاده)

ج – بازرس

د – هیات اجرایی

ه – هیات مسئولین که خود شامل :

۱- دبیر

۲- مسوول کمیته فنی

۳- مسوول کمیته آموزش امداد و نجات

۴- مسوول کمیته مالی و تدارکات

۵- مسوول کمیته روابط عمومی

۶- مسوول کمیته فرهنگی

۷- مسوول کمیته آموزش

هیات مؤسس

ماده ۴ : تا زمان تشکیل اولین مجمع عمومی عادی ، مسوولیت پیشبرد کارها بر عهده هیات مؤسس – بنیان گذاران ” گروه کوهنوردی تیلار” می باشد و پس از انتخابات هیات مسوولین ، وظایف آنها پایان می یابد.

مجمع عمومی عادی

ماده ۵ : عالی ترین مرجع تصمیم گیری گروه ، مجمع عمومی عادی می باشد که در فصل زمستان هر سال برگزارمیگردد و تصمیمات آن با رای یک دوم به اضافه یک اعضای حاضر و با رعایت مقررات مندرج در اساسنامه اتخاذ میگردد.

تبصره : تصمیمات متخذه برای کلیه اعضاء ، اعم از حاضر و غایب لازم الاجراء می باشد.

ماده ۶ : مسوولیت مستقیم اجرای تصمیمات اتخاذ شده از طرف مجامع عمومی بر عهده هیات مسوولین می باشد.

ماده ۷ : مجمع عمومی عادی یک بار در سال تشکیل میگردد و وقتی این مجمع رسمیت می یابد که نصف به اضافه یک اعضاء گروه در آن شرکت نمایند و در غیر اینصورت هیات مسوولین موظف است تاریخ مجمع بعدی را حداکثر تا یکماه آینده تعیین نموده و آن مجمع با حضور هر تعداد از اعضاء رسمی و کلیه مصوبات آن لازم الاجراء می باشد .

ماده ۸ : هر مجمع عمومی عادی – سالانه – عرصه های مختلف برنامه های کاری و خط مشی کلی گروه در فاصله زمانی بین دو مجمع را تدوین و تنظیم می نماید .

تبصره : حذف و طرح تکمیلی و یا هر تغییری در مراتب فوق بر عهده مجمع عمومی بعدی خواهد بود .

ماده ۹ : مجامع عمومی متشکل از ، اعضای رسمی ، افتخاری ˛ آزمایشی و مهمانان دعوت شده از طرف هیات مسئولین می باشد.

تبصره : تمامی حاضران در مجمع عمومی حق اظهار نظر در مباحثات را دارند ولی فقط اعضای رسمی می توانند در رای گیری نهایی شرکت نمایند.

ماده ۱۰ : مجمع عمومی عادی با استماع گزارش کار سالانه مسوولین کمیته ها شروع و پس از نقد و بررسی آن به دریافت راهکارهای نو می پردازد و در صورت کار اساسنامه ای ( تغییر یا تکمیل ) به آن رسیدگی و در نهایت با انجام انتخابات ، هیات مسوولین ، بازرس و بازرس علی البدل به کارخود پایان میدهد.

مجمع عمومی فوق العاده

ماده ۱۱ : مجمع عمومی فوق العاده به مثابه مجمع عمومی عادی اعتبار داشته و ضمن برخوردار بودن از مجموعه اختیارات ، زمانی ضرورت تشکیل آن احساس میگردد که عواملی سبب اخلال در کار گروه شده و حرکت گروه را دچار مشکل نماید .

ماده ۱۲ : مجمع عمومی فوق العاده بنا به تشخیص اکثریت هیات مسوولین ، بازرس و یا تقاتضای یک سوم اعضای گروه تشکیل میگردد.

ماده ۱۳ : وظیفه مجمع عمومی فوق العاده ، پرداختن به موضوعاتی است که درخواست کنندگان برگزاری ، خواهان آن می باشند .

ماده ۱۴ : شرکت نصف به اضافه یک اعضای گروه برای رسمیت یافتن مجمع عمومی فوق العاده الزامی است .

تبصره : در صورت عدم حد نصاب مذکور ، باید حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز با رعایت قید دستور کار و روز و ساعت و محل تشکیل آن به اطلاع کلیه اعضای گروه برسد.

ماده ۱۵ : چنانچه نصف بعلاوه یک نفر از اعضای حاضر در مجمع عمومی فوق العاده به موضوعی رای دهند ، آن موضوع لازم الاجراء می باشد.

بازرسی

ماده ۱۶ : نظارت مستمر بر انطباق اداره امور گروه با اساسنامه و قوانین و دستورالعملهای داخلی گروه بر عهده بازرسی می باشد .

ماده ۱۷ : نظارت بر امور مالی و اموال و دارایی های گروه به وسیله اسناد امور مالی بر عهده بازرسی می باشد .

ماده ۱۸ : بازرس ، مسوول رسیدگی و تحقیق کامل و بیطرفانه به اختلافات موجود در گروه ( چه در ارتباط با اعضاء و یا هیات مسوولین) می باشد .

تبصره : بازرس پس از انجام تحقیقات باید نتیجه را به هیات مسوولین ارائه دهد.

ماده ۱۹ : بازرس گروه در صورت لزوم و بنا به تشخیص خود می تواند درخواست مجمع عمومی فوق العاده نماید.

تبصره : چنانچه اعضای شرکت کننده ، لزوم تشکیل مجمع فوق العاده را احساس ننمایند ، بازرس مورد انتقاد قرار میگیرد و در صورت تکرار اشتباه منجر به اخطار و سپس اخراج از پست بازرسی خواهد شد .

ماده ۲۰ : بازرس یا بازرسان می توانند برای رسیدگی و بازرسی ، هر گونه اسناد و یا مدارکی را مطالبه کنند و ارگان مورد نظر می باید اسناد مطالبه شده را در اختیار آنان قرار دهند .

ماده ۲۱ : اگر بازرس تحت هر عنوانی از کار خود فاصله گرفته باشد ، تنها علی البدل آن می تواند وظایف او را تا مجمع عمومی به عهده گرفته و پیش برد.

ماده ۲۲ : بازرس یا بازرسان گروه باید از طرف هیات مسوولین در جریان زمان و مکان جلسات آن هیات قرار گرفته ولی از حق رای برخوردار نمی باشند .

ماده ۲۳ : بازرس می بایست از افراد باتجربه گروه و دارای سابقه عضویت در یکی از پست های هیات مسوولین باشد .

هیات اجرایی

توضیح : هیات اجرایی دارای سه عضو با تجربه گروه است که دارای تجربه و توان لازم در برخورد با مشکلات بوده و همچنین توانایی توضیح و تشریح مسائل برای افراد را دارند.

ماده ۲۴ : وظیفه هیات اجرائی ، تسریع درامر تصمیم گیریهای مهم و بعضا” حیاتی است که در مواردی اگر سرپرست قادر به هدایت برنامه نباشد ، می توانند مسوولیت آن برنامه را برعهده بگیرد.

ماده ۲۵ : اعضای هیات اجرایی در هر صعود ، از میان اعضای شرکت کننده در آن صعود توسط هیات مسوولین انتخاب می گردند.

هیات مسوولین

ماده ۲۶ : هیات مسوولین به عنوان شورای سرپرستی پس از مجمع عمومی بالاترین نهاد تصمیم گیرنده در گروه می باشند .

ماده ۲۷ : هیات مسوولین از هفت عضو تشکیل شده است ، که اعضای آن در مجمع عمومی سالانه انتخاب می شوند .

ماده ۲۸ : اداره و سرپرستی کلیه امور مربوط به فعالیتهای ورزشی و کوهنوردی از ابتدای سال خورشیدی تا پایان آن به عهده هیات مسئولین می باشد .

تبصره: تهیه و ارائه و تصویب پیش نویس تقویم ورزشی سال آینده به عهده هیات مسئولین جدید می باشد.

ماده ۲۹ : مسوولیت اجرای کامل اساسنامه و تصمیمات متخذه از جانب مجمع عمومی ، چه عادی و چه فوق العاده به عهده هیات مسوولین می باشد .

ماده ۳۰ : تنظیم دستور کار مجامع عمومی و دستور کار جلسات هیات مسوولین از وظایف هیات مسوولین می باشد.

ماده ۳۱ : هیات مسوولین موظف است اساسنامه و آیین نامه داخلی را بطور دقیق ، اجراء و تغییرات ضروری مربوط به آن را در اولین جلسه مجمع عمومی عادی یا فوق العاده به کلیه اعضاء ابلاغ و از آنها نظر خواهی نماید.

ماده ۳۲ : تنظیم برنامه های فصلی و یا شش ماهه ، تعیین مسوولین اجرایی برنامه ها ، تدارکات مربوطه ، تنظیم ساعات رفت و برگشت و دادن تذکراتی در خصوص پوشیدن لباسهای متناسب با فصول سال ، از وظایف هیات مسوولین است .

ماده ۳۳ : هیات مسوولین در صورت خالی بودن یکی ازپستهای مسوولیتی خویش ، باید نفر دیگری را بطور موقت در آن پست بگمارد ، و حداکثر بمدت سه ماه نسبت به برگزاری مجمع فوق العاده برای انتخاب پست یا پست های خالی اقدام نماید .

ماده ۳۴ : اعضای هیات مسوولین با توافق یکدیگر ، جلسات خویش را تنظیم می نمایند و آنرا به اعضای گروه ابلاغ می کنند . ( تغییرات موردی نیز به توافق خودشان صورت میگیرد)

ماده ۳۵ : اعضای هیات مسوولین باید گروه را مطابق اساسنامه در مصوبات مجامع عمومی هدایت نمایند و در این رابطه در مجامع عمومی عادی و فوق العاده مسوول می باشند .

ماده ۳۶ : هیچکدام از اعضای هیات مسوولین نباید به صورت فردی کاری را به نام گروه بدون رای اکثریت آن هیات انجام دهند .

ماده ۳۷ : هیات مسوولین باید کلیه اعضای گروه را از موضوعات کار جلسات مجمع عمومی عادی و فوق العاده بصورت کتبی از ۱۵ روز قبل مطلع سازد و گزارشات فعالیت خویش را در فاصله دو مجمع تنظیم و به اطلاع اعضاء برساند.

ماده ۳۸ : تغییرات احتمالی در برنامه های کوهنوردی گروه ، به دلیل نامساعد بودن شرایط جوی و یا هر علتی دیگر ، با تشخیص هیات مسوولین می باشد .

ماده ۳۹ : با توجه به اهمیت تخصصی بودن کوهنوردی در سه بخش امدادو نجات ، فنی و آموزش ، افراد داوطلب در پست های مذکور باید دارای سوابقی به شرح زیر باشند : مسوول امداد و نجات باید دارای مدرکی رسمی در زمینه امدادو نجات یا پزشکی مقدماتی کوهستان باشد . مسوول فنی باید حداقل دارای یک مدرک کارآموزی رسمب بوده و مسوول کمیته آموزش گروه نیز از اعضای با تجربه بخصوص در بخشهای فنی و امداد گروه باشد .

ماده ۴۰ : مسوولین کمیته های فنی ، آموزش و آموزش امداد و نجات گروه باید همکاری مستمر با کمیته فرهنگی گروه در ارایه مطالب گوناگون درجهت بهبود جمیع فعالیتهای آن کمیته از قبیل سایت ، نشریه ، نمایشگاه و غیره داشته باشند .

ماده ۴۱ : نتایج جلسات هیات مسوولین ، ضمن ثبت در دفاتر مربوطه در پایان هر فصل ، به اطلاع کلیه اعضای گروه رسانده می شود .

شرح وظایف دبیر گروه

ماده ۴۲: دبیر مسوول ایجاد ارتباط و هماهنگ کننده ارگانهای مختلف به منظور جمیع فعالیتهای آن محسوب می گردد.

ماده ۴۳ : پیگیری و اجرای کلیه مصوبه های هیات مسوولین و اساسنامه و انعکاس نظرات اعضاء و شرکت کنندگان برنامه ها در جلسات هیات مسوولین از وظایف دبیر گروه است .

ماده ۴۴ : جمع آوری فعالیتهای سالانه هیات مسوولین گروه جهت ارائه به مجمع عمومی عادی و فوق العاده از وظایف دبیر محسوب می گردد.

ماده ۴۵ : برگزاری و تنظیم صورت جلسات در نشستهای مختلف ، انجام کلیه امور دفتری و نیز امضای تمام نامه های رسمی و کارت عضویت اعضاء ، به عهده دبیر گروه می باشد.

ماده ۴۶ : دبیر گروه باید در فاصله دو مجمع عادی مطابق نقطه نظرات و مصوبات مجمع ، هیات مسوولین را اداره و هم آهنگ نماید .

شرح وظایف کمیته فنی

ماده ۴۷ : ارائه طرح پیشنهادی برای برنامه های فصلی و یا شش ماهه گروه جهت بررسی و تایید هیات مسوولین از وظایف کمیته فنی محسوب می گردد.

ماده ۴۸ : پیگیری لازم در جهت تهیه و گردآوری گزارش صعودهای گروه و سایر صعودهای شاخص به همراه فایل های جی پی اس (GPS) .

ماده ۴۹: مسوول کمیته فنی باید در کلاسهای آموزشی هواشناسی ، نقشه خوانی ، کار با قطب نما ، ارتفاع سنج ، سنگ و یخ و برف و دیواره شرکت جوید و این فنون را به اعضای گروه انتقال دهد.

ماده ۵۰ : مسوول کمیته فنی باید در سمینارها و کلاسهای آموزشی و تخصصی که از طرف فدراسیون و هیات کوهنوردی استان و نیز احیانا” توسط گروههای دیگر برگزار می گردد، شرکت جوید.

ماده ۵۱ : گردآوری نقشه و کروکی و شناسایی مناطق تازه به منظور بارورتر نمودن برنامه های گروه از وظایف کمیته فنی است .

شرح وظایف کمیته آموزش امداد و نجات

ماده ۵۲ : رسیدگی به مشکلات جسمی افراد شرکت کننده در حین انجام برنامه ها به عهده مسوول کمیته آموزش امداد و نجات است .

ماده ۵۳ : مسوول کمیته آموزش امداد و نجات موظف است در سمینارها و کلاسهای آموزشی که در رابطه با امداد و نجات از طرف ارگانهای مختلف گذاشته میشود، شرکت جوید .

ماده ۵۴ : از جمله وظایف کمیته آموزش امداد و نجات ، تهیه وسایل کمکهای اولیه و ابزار حمل مصدوم با تصویب هیات مسوولین است .

ماده ۵۵ : مطلع شدن از بیماریهای قلبی ، تنفسی و یا هر گونه بیماری دیگر شرکت کنندگان که در تعارض با کوهنوردی می باشد و می تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد ، از وظایف کمیته آموزش امداد و نجات است .

ماده ۵۶ : چنانچه فرد یا افرادی از اعضای گروه کوهنوردی تیلار یا کوهنوردانی از دیگر گروهها ، دچار مشکلی از قبیل مصدومیت ، گم شدن ، گرفتار در بهمن و . . . در کوهستان گردید ، مسوول کمیته امداد و نجات باید در ستاد امداد و نجاتی که بدین منظور برقرار می گردد ، شرکت فعال نماید .

شرح وظایف کمیته مالی و تدارکات

ماده ۵۷ : جمع آوری حق عضویت و کمکهای مالی افراد از وظایف کمیته مالی و تدارکات است .

ماده ۵۸ : از وظایف کمیته مالی و تدارکات ، داشتن لیستی از کلیه اموال و دارایی گروه ، به منظور ارائه آن به هیات مسوولین در مواقع ضروری است .

ماده ۵۹ : پیشنهاد و ارایه راه کارهایی به هیات مسوولین در جهت ارتقای توان مالی صندوق گروه با حفظ اصول ، قوائد و مشخصات تعریف شده گروه تیلار .

ماده ۶۰ : از وظایف کمیته مالی و تدارکات ، تنظیم تراز مالی فصلی گروه و ارائه آن به اعضاء در پایان هر فصل است .

ماده ۶۱ : از وظایف کمیته مالی و تدارکات معرفی افرادی که نیاز به خرید وسایل کوهنوردی دارند به هیات مسئولین ، به جهت پرداخت کمکهای مالی برای خرید وسایل مورد نظر آنان است .

ماده ۶۲ : تهیه کلیه وسایلی که هیات مسوولین خرید آنان را در دستور کار قرار می دهد، از وظایف کمیته مالی و تدارکات است .

ماده ۶۳ : تقسیم کار بین اعضای گروه به منظور تدارک برنامه های کوهنوردی چه از نظر تهیه وسایل نقلیه و یا تغذیه مورد نیاز یا تجهیزات کوهنوردی و غیره از وظایف کمیته مالی و تدارکات است .

ماده ۶۴ : از وظایف کمیته مالی و تدارکات ، امانت دادن وسایل و لوازم فنی و تجهیزات کوهنوردی به سایر گروهها و یا افراد ، پس از تصویب هیات مسوولین است .

شرح وظایف کمیته روابط عمومی

ماده ۶۵ : نام نویسی از اعضا ، همنوردان و همچنین افراد علاقمند به کوهنوردی با توجه به ضوابط گروه و مشخصات هر صعود و برنامه از وظایف کمیته روابط عمومی است.

ماده ۶۶ : انتقال کلیه نامه ها و مصوبات و صورت جلسات که در هیات مسوولین به تصویب می رسد، به کلیه اعضا و افراد ذینفع از وظایف کمیته روابط عمومی است.

ماده ۶۷ : گرفتن ارتباط با هیئت ها و سایر گروه های کوهنوردی به منظور گذاشتن برنامه های مشترک، جهت رشد ورزش کوهنوردی با نظر هیئت مسوولین، از وظایف کمیته روابط عمومی است.

ماده ۶۸ : ارتباط مستمر و پیگیر با اعضا و بخصوص سایر همنوردان گروه در جهت آشنایی بیشتر آنان با اصول و ضوابط تعریف شده در ورزش کوهنوردی و انطباق آن با مشخصات و ویژگی های گروه تیلار .

ماده ۶۹ : اعلام تاریخ مجامع عمومی عادی و فوق العاده، و نیز ابلاغ گزارش کار گروه، از ۱۵ روز قبل از تشکیل جلسه به کلیه اعضای رسمی، افتخاری و آزمایشی به عهده کمیته روابط عمومی است.

ماده ۷۰ : معرفی افراد جدید که متقاضی عضویت در گروه تیلار می باشند، به هیئت مسوولین از وظایف کمیته روابط عمومی محسوب می گردد.

ماده ۷۱ : مسوول روابط عمومی مسوول ثبت غیبت های اعضا در برنامه های تعیین شده ما بین دو مجمع عادی گروه بوده و می باید در پایان هر فصل هیئت مسوولین را در جریان غیبت های اعضا قرار دهد.

شرح وظایف کمیته فرهنگی

ماده ۷۲ : تهیه و گرد آوری عکس و در صورت لزوم فیلم از برنامه های گروه و ارایه آن به همنوردان متقاضی و درج در سایت و همچنین استفاده از آنان در نمایشگاههای عکس کوهستان و مناسبتهای مختلف با نظر هیات مسوولین .

ماده ۷۳ : مسوولیت مستقیم تجهیز و درج مطالب متنوع مرتبط با ورزش کوهنوردی در سایت رسمی ، شبکه های اینترنتی اجتماعی ، نشریه داخلی گروه و غیره بر عهده کمیته فرهنگی است .

ماده ۷۴ : تلاش لازم در جهت گردآوری ، تهیه و ارایه همه مسایلی که در مقوله فرهنگی ورزش کوهنوردی محسوب می گردد، از وظایف کمیته فرهنگی می باشد .

شرح وظایف کمیته آموزش

ماده ۷۵ : کمیته آموزش گروه باید زمینه شرکت و فراگیری کلیه اعضا و همنوردان گروه را در کلاسهای مختلف آموزش کوهنوردی فراهم نماید . این موضوع شامل کلیه کلاسهای تئوری و عملی بخشهای فنی ، امدادی و تغذیه در کوهستان می گردد.

ماده ۷۶ : تلاش لازم در زمینه ارایه مطالب آموزشی در سایت ، نشریه ، نمایشگاه و غیره در کمک و همیاری به کمیته فرهنگی گروه .

تبصره : ایجاد انگیزه و ترغیب در حد توان گروه ، جهت حضور اعضا و همنوردان در همایشها ، دیدن فیلمها و نمایشنامه ها و نمایشگاههای مرتبط با ورزش کوهنوردی که از طرف نهادهای گوناگون از قبیل فدراسیون ، هیات ، کانون ، انجمن و یا گروههای دیگر برگزار می شود ، از وظایف کمیته آموزش محسوب می گردد.

فصل سوم : شرایط عضویت و تعریف عضو

شرایط عضو رسمی :

ماده ۷۷ : معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی کشور

ماده ۷۸ : متدین به یکی از ادیان رسمی کشور

ماده ۷۹ : روشن بودن وضعیت نظام وظیفه

ماده ۸۰ : داشتن حداقل ۱۸ سال سن

ماده ۸۱ : مطالعه دقیق و پذیرش کلیه مفاد و شرایط مندرج دراساسنامه و امضای فرم عضویت گروه .

ماده ۸۲ : پرداخت حق عضویت ماهیانه مصوب هر دوره .

ماده ۸۳ : فردی که تقاضای عضویت می نماید ، لازم است که حداقل شش ماه در برنامه های کوهنوردی گروه شرکت داشته ، لذا پس از مدت مقتضی ، پذیرش وی ضمن بررسی کارنامه فعالیت ایشان در هیات مسئولین با اکثریت آراء( نصف به اضافه یک) انجام میگیرد.

ماده ۸۴ : هریک از اعضاء باید در برنامه های کوهنوردی شرکت فعال داشته باشند .

ماده ۸۵ : دارا بودن ویژگیهای اخلاقی ، از قبیل روحیه فداکاری ، گذشت ، ترجیح منافع جمع بر منافع فرد ، نظم پذیری ، انتقاد پذیری ، مشارکت و همکاری در پیشبرد امور مختلف گروه و . . .

تعریف عضو :

ماده ۸۶ : عضویت در گروه کوهنوردی تیلار بر سه نوع است :

۱- عضو رسمی ۲- عضو آزمایشی ۳- عضو افتخاری

عضو آزمایشی : هر یک از همنوردانی که تقاضای عضویت در گروه کوهنوردی تیلار را داشته باشد ، واین تقاضا از طرف هیات مسوولین وقت بلامانع باشد ، تا ۶ ماه به عنوان عضو آزمایشی محسوب میگردد و درپایان ۶ ماه هیات مسوولین موظف است نسبت به عضویت یا عدم عضویت ایشان ، تصمیم گیری نماید.

عضو افتخاری :

– عضو افتخاری مشتمل بر همنوردانی است که سالها با گروه همراهی نموده ، اما به دلایلی قادر به عضویت در گروه نیستند ویا اعضای قدیمی که توانایی شرکت در برنامه های گروه را نداشته و یا به درخواست خود و یا تصمیم هیات مسوولین ، از لیست اعضاء ، خارج می شوند .

– اعضای افتخاری در صورت درخواست تغییر وضعیت به عضو رسمی ، نیاز به پیش شرط شش ماه حضور در برنامه ها را ندارند .

تبصره – افراد مستعفی که تمایلی به همراهی گروه ندارند و افرادی که به دلایل انضباطی از عضویت محروم می شوند ، جزو اعضای افتخاری محسوب نمی گردند.

– اعضای افتخاری می توانند برای سرپرستی برنامه های خاص و جلسات پایانی انتخاب گردند .

فصل چهارم : حقوق اعضاء

ماده ۸۷ : هریک از اعضاء رسمی حق دارند برای هریک از پستهای مسوولیتی ، خود را کاندیدا نمایند و همچنین در مجامع عمومی از حق رای برخوردارند .

ماده ۸۸ : هر یک از اعضاء حق اظهار نظر در جلسات پایانی برنامه های گروه را دارا می باشند.

ماده ۸۹ : هریک از اعضاء حق استفاده از امکانات مالی و فنی گروه ، تحت نظارت هیات مسوولین را دارا می باشند .

ماده ۹۰ : هریک از اعضاء رسمی الزاما” باید دارای کارت عضویت و بیمه ورزشی باشند .

ماده ۹۱ : هریک از اعضاء رسمی می توانند در صورت نیاز به مرخصی با تعیین مدت و تقاضای کتبی و تایید هیات مسوولین از آن استفاده نمایند و یا مرخصی شان را تمدید کنند .

تبصره : هریک از اعضاء در طول مدت مرخصی باید حق عضویت پرداخت نمایند .

ماده ۹۲ : شرکت نمودن در جلسات هیات مسوولین با اطلاع و به منظور آگاهی از چگونگی پیشبرد کارها ، از جمله حقوق اعضاء است .

ماده ۹۳ : هریک از اعضای گروه می توانند در ظرف مدت ۱۵ روز قبل از تشکیل مجمع عمومی ، موارد دیگری غیر از موضوعاتی را که در دعوت نامه تشکیل مجمع قید گردیده ، پیشنهاد کنند و مقام دعوت کننده موظف است پیشنهاد مربوطه را در جلسه مجمع طرح نموده و در صورت تصویب در دستور کار جلسه قرار دهد.

ماده ۹۴ : هر گونه استفاده از کارت عضویت گروه صرفا” در چارچوب اساسنامه و اصول و ضوابط مندرج درآن که طبق مقررات و قوانین ورزشی کشور می باشد ، معتبر خواهد بود .

ماده ۹۵ : مجموعه شرایط بر شمرده در اساسنامه مذکور ، در مورد زنان و مردان عضو گروه یکسان و هر دو از حقوق مساوی برخوردار می باشند .

فصل پنجم : مقررات انضباطی

توضیح : رعایت کامل انضباط ، از اصول اساسی گروه به شمار می رود . لذا در جهت بقاء و حفظ گروه ، رعایت کامل مقررات انضباطی که بمنزله ارج نهادن به اهداف این ورزش و تلاش های مسوولین آن می باشد ، الزامی است و با امید به همکاری همنوردان عزیز ، لازم به تذکر است در صورت عدم رعایت آن پس از تذکر شفاهی و کتبی ، به اخراج موقت و سپس به اخراج دائمی افراد منتهی می گردد.

لازم به یادآوری است که قبل از اخراج عضو خاطی ، از وی دعوت می شود تا در جلسه هیات مسوولین شرکت نماید . و اگر فرد خاطی بطور موقت اخراج شود ، در صورت تخلف مجدد برای اخراج دائم ، هیات مسوولین اختیار تام داشته و نیازی به دعوت و حضور وی در جلسه هیات مسوولین نمی باشد .

ماده ۹۶ : حضور اعضاء در حداقل ۴/۱ از برنامه های سالیانه گروه در حد فاصل بین دو مجمع عمومی عادی الزامی است در غیر این صورت ، مطابق مقررات انضباطی رفتار می شود .

ماده ۹۷ : هر یک از همنوردان گروه که به عضویت رسمی گروه در می آیند ، باید در مدت زمان ۱۸ ماه ، دو دوره کارآموزی از دوره های رسمی کارآموزی کوهنوردی را طی نمایند .

ماده ۹۸ : پاره ای از خطاها که با شئونات ورزش کوهنوردی مغایرت داشته باشد ، خود به تنهایی میتواند به اخراج موقت یا دائمی افراد منجر شود .

ماده ۹۹ : آوردن مهمانان باید با اعلام قبلی و با تایید روابط عمومی و با دادن آگاهی لازم توسط معرف صورت پذیرد .

ماده ۱۰۰ : هر یک از اعضای رسمی گروه در جهت کمک به هیات مسوولین و پیشبرد کارها متناسب با انگیزه و نوع علاقه شان ، یک ماه پس از مجمع عمومی عادی مهلت دارند تا به عضویت یکی از کمیته های شش گانه گروه در آیند.

تبصره : عدم عضویت اعضا در کمیته ها به منزله غیر فعال بودنشان محسوب شده و ممکن است طبق مقررات انضباطی منجر به دادن اخطار شفاهی و کتبی از سوی هیات مسوولین گردد. ضمنن اعضایی که در مرخصی بسر می برند شامل این تبصره نمی گردند.

این اساسنامه در ۱ مقدمه و ۱۰۰ ماده و ۱۱ تبصره تنظیم شده است .

آیین نامه

۱- برگزاری جلسات پایان فصل به منظور ارتباط مستمر اعضای گروه ، اصلاح شیوه حرکتی کمیته ها در طول دوره ، و گزارش دهی آنها در جلسات فوق .

۲- برای انتخاب اعضای هیات مسوولین در مجمع عمومی عادی ، تقاضای کاندیداتوری اعضاء علاقمند فعالیت در هر یک از پستهای هیات مسوولین جمع آوری می شود و لیست آماده شده کاندیداها به رؤیت اعضاء رسیده و مجمع از بین اعضای متقاضی فعالیت ، مسوولین مورد نظر خود را با رأی مخفی انتخاب می نماید .

۳- اعضایی که می خواهند کاندید در مسوولیتی شوند . باید خلاصه ای از برنامه های خود را در کمیته مورد نظر بیان کنند .

۴- در انجام انتخابات هیات مسوولین ، چنانچه در رأس کمیته ای یک کاندید قرار گیرد، رأی گیری مخفی بعمل آمده و در صورت تأیید نصف به اضافه یک اعضای حاضر ، عمل انتخاب صورت می گیرد ودرصورت عدم حد نصاب ، از کاندیداهای سایر کمیته ها برای انتخابات مجدد استفاده می شود.

۵- اعضای تشکیل دهنده گروه می باید دارای ویژگیهای رفتاری و شخصیتی از قبیل روحیه فداکاری ، گذشت ، ایثار ، ترجیح منافع جمع به منافع فردی ، جمع گرایی ، برخورد صمیمانه و مناسب با دیگران ، انتقاد پذیری ، نظم پذیری و . . . باشند .

۶- تمام شرکت کنندگان در برنامه ها ضمن رعایت موازین فرهنگی گروه و پذیرش آن شرکت خواهند کرد و با استفاده از پوشش مناسب ، خواندن آواز و شعرهای مناسب ، عدم استفاده از وسایل صوتی و واکمن و . . . گروه را یاری می رسانند.

۷- تدارکات غذایی گروه تنها در برنامه های بیش از یک روز بر عهده کمیته تدارکات می باشد .

۸- گروه کوهنوردی ” تیلار” به عنوان یک گروه ورزشی مطرح بوده که در کنار فعالیت خود به تناسب توانش فعالیتهای فرهنگی – هنری گروه را پیش مبرد.

۹- یکی از اهداف تأسیس گروه ، اشاعه ورزش کوهنوردی در میان مردم بویژه نسل جوان بوده که از ویژگیهای برشمرده در ماده ۳ آیین نامه داخلی بهرمند بوده و یا تفاوت آنچنانی با آن نداشته باشند.

۱۰- سرپرست هر برنامه مسوولیت مستقیم حسن اجرای برنامه را بعهده دارد .

۱۱- مسوولیت افراد شرکت کننده در برنامه ها به عهده خود شان بوده وتا بع دستورات سرپرست همان برنامه می باشند .

۱۲- توقف اضافی بعد از زمان تعیین شده در برنامه ها ی عمومی حداکثر ۳۰ دقیقه و در برنامه های غیر عمومی حداکثر

۱۵ دقیقه می باشد .

۱۳ – تمامی اعضاء موظف اند افرادی را که تحت عنوان مهمان در برنامه ها معرفی می نمایند، با موارد مهم اساسنامه و مقررات انضباطی آشنا ساخته و در صورت عدم رعایت آن و یا ارتکاب خطا از سوی مهمان ، با تصمیم هیات مسوولین محدودیت آوردن مهمان برایش در نظر گرفته شود.

۱۴- کوهیاران می توانند در طول برنامه ها به افرادی که با کوهستان آشنا نبوده و با پرتاب سنگ ، شکستن شاخه های درختان و . . . مزاحمتهایی را برای کوهنوردان یا کوه نشینان فراهم می سازند، توصیه های ایمنی بعمل آورده و متذکر شوند.

۱۵- به افرادی که حرکت جمعی گروه را مختل می سازند ، توسط میزبانشان باید تذکر داده شود و در جلسه پایانی نیز باید اهمیت حرکت جمعی گروه تشریح گردد.

۱۶- مهمانانی که توسط اعضاء در برنامه ها نام نویسی می نمایند ، در صورت غیبت ، هزینه برنامه مذکور توسط همان عضو از فرد غایب دریافت و به صندوق مسترد گردد و چنانچه میزبان قادر به دریافت هزینه برنامه نگردد ، نیمی از هزینه را پرداخت خواهد نمود.

۱۷- هزینه دانش آموزان در برنامه های عمومی در صورت تمایل به صورت دو سوم دریافت میگردد واز کودکان پیش از دبستان وجهی دریافت نمی شود. ولی در برنامه های غیر عمومی از دانش آموزان عضو یا وابسته اعضاء که بیش از یک نفر از هر خانواده هستند واز درآمد واحدی برخوردار می باشند ، در صورت تمایل هزینه دوسوم دریافت می شود.

۱۸- عدم تمکن مالی اعضاء در پرداخت حق عضویت و هزینه برنامه ها نباید موجب محرومیت آنها از برنامه ها گردد و هیات مسوولین باید با ایجاد تسهیلاتی به آنان یاری رسانند.

۱۹- نظرات ، پیشنهادات ، انتقادات و بویژه خواسته های محقق اعضاء و مهمانان در جلسه پایانی می باید توسط مسوولین ذیربط ، مورد توجه ، پیگیری و اجراء قرار گیرد.

۲۰- اعضای شرکت کننده در برنامه ها موظف به اجرای توصیه های سرپرستی بوده ودر صورت عدول و بی توجهی ، به جرایمی از قبیل محرومیت در برنامه های بعدی با تصویب هیات مسوولین محکوم می گردند.

۲۱- شرکت افراد زیر ۱۸ سال در برنامه های گروه ، منوط به ارائه رضایت نامه کتبی از اولیاء مربوطه می باشد ، که قبل از حرکت توسط روابط عمومی دریافت میگردد.

۲۲- برنامه ها بطور متوسط هر سه هفته یک بار اجرا می گردد که از بین آنها ۵ تا ۶ برنامه در طول سال به عنوان برنامه های عمومی در نظرگرفته می شود .

۲۳- برنامه مشترک با گروههای دیگر در برنامه ها گنجانده شود .

۲۴- بعد از اجرای آخرین برنامه پایان هر سال ، کلیه اعضای هیات مسوولین قبلی و بازرس ، یک هفته مهلت دارند تا اموالی را که از گروه در اختیارشان هست ، به هیات مسوولین و بازرس گروه جدید تحویل نمایند .

۲۵- توجه دادن اعضای شرکت کننده در برنامه ها نسبت به رعایت موازین فرهنگی ، اخلاقی ، مفاد مندرج در اساسنامه و مقررات انضباطی همواره باید مد نظر هیات مسوولین باشد .

۲۶- پس از یک دوره فعالیت یکساله کوهنوردی در مجمع عمومی از عضو نمونه تقدیر به عمل آید.

۲۷- گروه به لحاظ تجهیزات فنی در حد توان باید مجهز شود و در صورت تمکن مالی با پرداخت وام اعضا را مجهز سازد.

۲۸- حضور سرپرستان برنامه ها در جلسات توجیهی قبل از برنامه و همچنین بررسی همان برنامه پس از اجرا ء ، الزامی است .

۲۹- هیات مسوولین موظف است در تنظیم برنامه ها ، راهنما و سرپرست هر برنامه را مشخص و قبل از اعلام نهایی به اطلاع آنان رسانده و پس از موافقت افراد فوق اقدام به اعلام برنامه نماید .

۳۰- توضیح مختصر و کافی در مورد هر برنامه ای نظیر سبک و سنگین بودن آن برنامه و زمان بندی آن می باید در جلسه پایانی برنامه قبلی جهت اطلاع بیشتر افراد شرکت کننده ارایه گردد.

۳۱- در پایان هر برنامه کوهنوردی و متناسب با شرایط آن ، زمانی را جهت بررسی نظرات و پیشنهادات ، انتقادات و جمع بندی کلی توسط مسوولین در نظر گرفته شود.

۳۲- مسوول کمیته مالی باید در جهت اجرای صحیح امور محوله هر سه ماه یکبار ، تراز مالی گروه را بطور مکتوب در اختیار اعضاء قرار دهد.

۳۳- چنانچه اعضایی بصورت جمعی قصد جدایی از گروه را درخواست نمایند، هیات مسوولین باید مجمع فوق العاده ای تشکیل دهد تا وضعیت مجموعه اموال و دارایی های گروه را تعیین نموده و درمدت حداکثر یک ماه با توجه به تعداد اعضای جدا شده ، اموال و دارایی آنان را تحویل دهند .

۳۴- اگر چنانچه جلسه پایانی در یکی از برنامه ها به دلایلی نظیر کمبود وقت و نامساعد بودن وضعیت جوی تشکیل نگردد، نظرات و پیشنهادات افراد شرکت کننده نسبت به آن برنامه در خودروها هنگام برگشت ، بدون اینکه به بحث گذاشته شود، جمع آوری و در جلسه هیات مسوولین بررسی گردد.

۳۵- از وجود اعضاء و افرادی که به همراه خانواده خویش در برنامه های عمومی شرکت می نمایند و وجودشان در کنار خانواده ضروری است به عنوان کوهیار استفاده نگردد.

۳۶- شرکت افراد مهمان در برنامه ها با معرفی و تایید اعضاء صورت می گیرد.

۳۷- شرکت کوهنوردان باسابقه در جلسات هیات مسوولین به منظور مشاوره با رای اکثریت هیات مسوولین بلامانع است .

۳۸- به جهت بالا بردن توان صعودهای خارج از استان گروه ، که تبعات آن به گروه و اعضاء بر می گردد، هزینه انجام گرفته در آن صعود بین تمامی اعضاء گروه تقسیم شده تا از بار مالی صعود کنندگان کاسته شود.

البته اعضاء غیر ثبت نام شده یک چهارم هزینه همان صعود را پرداخت می نمایند و خانواده هایی که دو نفرشان عضویت گروه را دارند اگر یکنفر از آنان در برنامه شرکت نماید ، عضو دیگر از پرداخت هزینه فوق معاف می باشد .

۳۹- هزینه شناسایی مناطق جدید – حداکثر برای دونفر – جهت اجرای برنامه های صعود ، توسط صندوق گروه پرداخت می شود . همچنین ۳۰ % هزینه کمک برای اعضایی که از طرف گروه در کلاسهای آموزشی شرکت می کنند ˛ برای هر فرد یک بار در سال در صورت توان صندوق گروه و به تشخیص هیئت مسئولین تقبل می گردد.

۴۰- سکوت یک دقیقه ای بمناسبت حادثه درفک در مجامع عمومی و سالگردها اجراء می شود .

پایان