باتون

از تجهیزاتی است که برای راهپیمایی در مسیرهای شیبدار برای بالا رفتن و پایین آمدن از آن استفاده میشود. باتون در دو نوع ثابت و قابل تنظیم وجود دارد. در پیمایش الزاما از باتونها قابل تنظیم (تلسکوپی) استفاده میشود تا برای شرایط مختلف و حمل آن را تنظیم کنیم. ضرورت دارد در هنگام کوهپیمایی از یک جفت باتون استفاده شود که دارای وزن سبک باشد.

اجزای تشکیل دهنده باتون تسکوپی:

25d

بدنه اصلی: از دو یا سه قطعه تشکیل شده است که از جنس آلیاژ و آلومینیوم مقاوم تشکیل شده است با چرخانیدن به طرف چپ باز به طرف راست بسته میشود.
دسته باتون: جهت استفاده از باتون آن را در دست میگیرند و از جنس عایق پلاستیک و لاستیک تهییه شده است.
بند حمایت: در قسمت بالای دسته باتون تسمه ای قابل تنظیم وجود دارد که زمان استفاده از باتون باید در دست قرار گیرد بطوری که دست از زیر داخل تسمه قرار می گیرد تا نیروی وزن را روی مچ دست تقسیم کند.
گل باتون: قطعه ای پلاستیکی که عمدتا گرد و دارای سطح مناسب میباشد که مانع فرو رفتن بیش از حد باتون در برف میگردد
سخمه: در انتهای باتون و نقطه ای که بر روی زمین قرار میگیرد تعبیه شده و از جنس بسیار مقاوم و سخت تهییه شده است.
محافظ سخمه: قطعه ای پلاستیکی که بر روی سخمه قرار میگیرد، که برای پیمایش در مسیرهای خاکی و ایمنی باتون در هنگام نصب روی کوله استفاده میشود.

تنظیم باتون:
در هنگام تنظیم باید دو یا سه قطعه باتون را که به هم متصل شده است را به یک اندازه باز کنیم تا فشار به بخشهای دیگر وارد نشود.
جهت  صعود از شیب باتون را کمی جلوتر از خود قرار دهید بطوریکه حالتهای طبیعی بدن حفظ گردد و اندازه آن را طوری تنظیم کنید تا ساعد دست نسبت به بازو دارای زاویه ۹۰ درجه باشد. زمان پایین آمدن از شیب در سرازیری باتون را کمی جلو تر از خود قرار دهید. سعی کنید حالتهای طبیعی بدن حفظ  گردد. سپس آنها را تنظیم کنید در اینجا هم باید ساعد دست نسبت به بازو زاویه ۹۰ درجه داشته باشد. مشاهده خواهید کرد که اندازه باتون جهت پایین آمدن بلندتر از بالا رفتن خواهد بود.
اگر از باتونها بطور صحیح استفاده شود در هنگام بالا رفتن حداکثر ۲۰%  و در موقع پایین آمدن حداکثر ۳۰ % از فشار وارد بر پاها و ستونها فقرات کاسته میشود. ویژگی دوم باتون کمک به حفظ تعادل میباشد.

طریقه استفاده از باتون:
۱- حرکت باتون ، باتون، پا ، پا
۲- حرکت باتون ، پای مخالف باتون ، حرکت باتون ، پای مخالف باتون

زمانیکه کار با باتون به اتمام رسید ابتدا با یک پارچه بدنه ، سخمه و دیگر قطعات باتون را کاملا تمیز کنید و آنگاه آن را جمع کنید و در زمان حمل توسر کوله پشتی سر باتون به طرف بالا قرار گیرد تا خطری برای نفر پشت به وجود نیاید و لاستیک های محافظ را روی سخمه ها قرار دهید.
هیچگاه مفاصل باتون را روغن کاری نکنید. در صورت چرب شدن مفاصل باتون محکم نمیشوند.

همچنین ببینید

ماسک

هنگام ورزش از ماسک استفاده نکنید

بر اساس تازه‌ترین یافته‌های محققان دانشگاه هرتفورد شایر، استفاده از ماسک هنگام انجام ورزش‌های سنگین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *